Dagbesteding

Het belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt en iets doet wat hij of zij leuk vindt.

Hertenkamp Enkhuizen biedt een unieke omgeving voor dagbesteding aan mensen die zelf weinig-/ geen activiteiten (meer) kunnen ondernemen en daardoor mogelijk ook weinig sociale contacten hebben. 

De zorg-/hulpvraag van de deelnemer staat bij ons centraal en is leidend voor de begeleider. Wij bieden een dag- /week structuur en een betekenisvolle invulling van de dag. We geven volop aandacht aan de cliënt om hem/haar te stimuleren en te ondersteunen bij de ontwikkeling en het verwerven van (nieuwe) vaardigheden. 

De werkzaamheden zijn heel uiteenlopend. Je kunt meehelpen bij het voeren, knuffelen en socialiseren van de dieren, het onderhouden van het groen, reparatiewerkzaamheden, schoonmaken van de stallen, helpen in de Theetuin en veel meer …  Zo zijn er deelnemers die juist met de dieren willen werken, heel technisch zijn, actief met fotografie bezig zijn of gewoon lekker fysiek buiten aan de slag willen. Ook maken we producten die we kunnen verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtbewerking, plantenbakken en vogelhuisjes. 

Wij vinden het belangrijk, dat de cliënt hier zichzelf mag zijn en het naar zijn zin heeft. Regelmatig wordt met de cliënt geëvalueerd en worden de doelen bijgesteld. Het kan ook zo zijn, dat voor de verdere ontwikkeling van de cliënt een nieuwe dagbesteding/ werksituatie wordt gezocht. 

Hertenkamp Enkhuizen is een gecertificeerde zorgaanbieder, werkt samen met de Stichting Landzijde en voldoet aan de gestelde normen en kwaliteitszorg van ‘Landbouw & Zorg’.

Klik op de onderstaande links om de volgende documenten te downloaden:
factsheet dagbesteding
Klachtenregelement Landzijde
Heb je een klacht, wat kun je dan doen?

Wil je ons team komen versterken en heb je een dagbestedingsindicatie,
dan ben je van harte welkom!

Neem contact op met Niko Dol 0228-320310 of niko@hertenkampenkhuizen.nl