Enigmahuis

Mijn partner verandert, wat is er toch aan de hand?
Mijn hoofd is vol, ik voel me alleen…

Soms de wanhoop nabij? Het komt vaak voor! Uw partner doet dingen anders of reageert anders. Herkenbaar? Het Enigmahuis helpt u graag!

Het Enigmahuis is een gratis welzijnsvoorziening van Welwonen. Speciaal voor (toekomstige) mantelzorgers, hun partners of naasten met beginnende dementie of andere geheugenproblemen. Maar ook voor mensen die een ‘vol hoofd’ ervaren en zich alleen of eenzaam voelen.


Als mantelzorger kunt u in het Enigmahuis terecht met vragen over de situatie waarin u verkeert. Het Enigmahuis kan tot steun zijn. De vrijwilligers – ondersteund door een professional  – bieden u graag een luisterend oor. Ze zijn een vraagbaak en bieden handvatten.

Gratis deelname
Uw bezoek aan het Enigmahuis is gratis. Het biedt u een veilige plek in een huiselijke en informele sfeer, maar ook geborgenheid en uitzicht op iets zinvols in het leven. U houdt altijd zelf de regie, want u doet dingen op eigen initiatief. Als blijkt dat u of uw partner later meer hulp nodig heeft, dan begeleiden we u met de vervolgstappen naar passende zorg of ondersteuning.

Informele sfeer
In het Enigmahuis heerst een informele sfeer. Iedereen spreekt elkaar aan met je en jij en de voornaam. Dit past naar onze mening goed bij de dienstverlening die gebaseerd is op vertrouwen en vriendschap. In de folder van het Enigmahuis spreken we de lezer dan ook aan in de je-vorm.

Enigmahuis is te gast bij Hertenkamp Enkhuizen
Woensdag: 13.30 – 16.30 uur
Vrijdag: 09.30 – 13.30 uur

Contactgegevens
Kees Kramer tel: 06 20097242

Welwonen 0228 – 350500
e-mail enigmahuis@welwonen.nu