Schoolprogramma 2021 -2022

Toen er gedeeltelijk op school onderwijs mogelijk was, begonnen we met ‘Kip op tour’ in het klaslokaal. Ook verschillende workshops waren mogelijk en tenslotte een week aan de waterkant met watersafari. Dit was heel fijn om op deze manier het schooljaar af te sluiten. Het schooljaar 2020 – 2021 is voorbij. In alle opzichten was het een roerig jaar dat buiten gewoon veel aanpassingen vergde. Met veel bewondering keken we naar onderwijsland, hoe zij het hele onderwijs systeem maneuvreerden en zorgden dat geen kind buitenbord valt.

Ons NMEprogramma voor het nieuwe schooljaar staat klaar en scholen hebben al heel wat boekingen geplaatst. We hopen in september weer ‘gewoon’ aan de slag te kunnen met de eerste excursies “Egeltje prik”

Alle scholen in de regio West-Friesland genieten al ruim 20 jaar van een uitgebreide educatief programma waarbij juist de praktijk centraal staan. Het jaarprogramma wordt in samenwerking met IVN West-Friesland en MAK Blokweer uitgegeven. Het gaat bij ons om levensechte leersituaties. Bijvoorbeeld met een emmer en een schep waterdiertjes onderzoeken of met behulp van een GPS-apparaat bomen onderzoeken. Maar we bouwen ook een volledig energielab op school en de kinderen experimenteren met verschillende energiebronnen, stroomdraden en lampen. En niet te vergeten ,de speurtochten voor de aller jongste leerlingen waarbij ze al hun zintuigen moeten gebruiken; met een vergrootglas een bloem bestuderen of leren om afval als grondstof bekijken. Kort gezegd, deze lessen onderscheiden zich juist in de praktische levensechte aanpak. We hopen in het komend schooljaar  2021 – 2022 ‘gewoon’ het programma te kunnen draaien want “van buiten leren is het leukst wat er is!” Kijk op www.nmewestfriesland.nl voor het volledige programma.