Gelukkig mogen we weer aan de slag!

Deze week eindelijk weer aan de slag! De eerste activiteiten weer bij de scholen! Het is heerlijk om de leerlingen te  zien, die zich over een stroomkring buigen of het skelet van de muis van een braakbal proberen uit te pluizen. Het is weer gewoon genieten! Na twee maanden heel driftig met annuleren en verschuiven van lessen, is het een verademing om weer op deze manier bezig te zijn. We hopen dat deze tendens in opwaartse lijn  zal blijven en de jeugd weer het volwaardige onderwijs, die ze verdiend hebben, blijven ontvangen. Wij zijn er, in ieder geval, klaar voor!

Alle scholen in de regio West-Friesland genieten al ruim 20 jaar van een uitgebreide educatief programma waarbij juist de praktijk centraal staan. Het jaarprogramma wordt in samenwerking met IVN West-Friesland en MAK Blokweer uitgegeven. Het gaat bij ons om levensechte leersituaties. Bijvoorbeeld met een emmer en een schep waterdiertjes onderzoeken of met behulp van een GPS-apparaat bomen onderzoeken. Maar we bouwen ook een volledig energielab op school en de kinderen experimenteren met verschillende energiebronnen, stroomdraden en lampen. En niet te vergeten ,de speurtochten voor de aller jongste leerlingen waarbij ze al hun zintuigen moeten gebruiken; met een vergrootglas een bloem bestuderen of leren om afval als grondstof bekijken. Kort gezegd, deze lessen onderscheiden zich juist in de praktische levensechte aanpak.

We hopen dat de coronamaatregelen in de komende weken verder gaan versoepelen en de scholen meer vrij kunnen bewegen. Tot de zomervakantie staan veel goede-, leuke- en leerzame activiteiten voor de scholen op het programma. Om beter rekening met de coronamaatregelen te houden, zijn sommige activiteiten aangepast als workshops in de klas.  Kijk op https://www.nmewestfriesland.nl/ voor het volledige programma.