Fleurig ommetje

Nog tot 18 maart mogelijk! Geef een tweede leven aan de (uitgebloeide) bloembollen. Staan ze ook bij jouw op de tafel of in de vensterbank? Een gezellig voorjaarsmandje met blauwdruifjes, narcissen en hyacinten? Straks zijn ze uitgebloeid en dan …. Maak dan een fleurig ommetje en breng je uitgebloeide bloembollen bij het Hertenkamp! Bij het ingangshek staat een tafel, zet ze daar in de mand (liefst zonder aarde).

Het voorjaar prikkelt en om dat gevoel van het nieuwe te versterken, halen we de lente in huis! Prachtig die manden en bakjes met bloembollen. Na een paar weken is het gebeurt met de bloem … wat doen we met de uitgebloeide bloemen? Met pijn in het hart gooien we ze de in de groene rolemmer. Wat zonde eigenlijk. Er is zoveel tijd en energie in het kweken van deze super bloembollen gestoken. Daarom is de actie ‘Fleurig ommetje’ in het leven geroepen! Tot half maart kun je de uitgebloeide bloembol bij ons inleveren – wij geven ze een tweede leven.

Fleurig ommetje is het initiatief van ‘Bijenlandschap’/ ‘Groenecirkels’ waar kinderboerderijen bij aangesloten zijn. Helaas mogen we het hek voor bezoekers nog niet open doen. Tot vrijdag 18 maart kun je de bloembollen in de mand, die bij het hek staat doen. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 Enkhuizen.