Vlinder mee

Doe mee met de landelijke tuinvlindertelling!

Van 3 – 25 juli één kwartiertje, lekker in het zonnetje op zoek naar de vlinders in je tuin! plezieriger activiteit kun je bijna niet bedenken. De ervaring leert dat de vlinders zijn vooral tussen 11:00 uur en 15:00 uur s’ Middags het meest actief. Vlinder je mee? Klik hier voor uitgebreide informatie, tips en tops, zoekkaart vlinders én de App van de vlinderstichting.

Deze telling wordt dit jaar voor de 13e keer door De Vlinderstichting georganiseerd. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via vlindermee.nl. Eén keer een kwartiertje tellen is al voldoende, maar meer mag ook! Vorig jaar werd de atalanta het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar?

De Vlinderstichting organiseert iedere zomer een tuinvlindertelling. Dankzij deze jaarlijkse telling ontstaat een beter beeld van de toestand van de natuur in stad en dorp. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder zijn. Daar moeten we iets aan doen! 

Resultaten tuinvlindertelling 2020
Top 10
1. klein koolwitje Totaal aantal vlinders: 1.324
2. atalanta Aantal vlindersoorten: 43
3. kleine vos Totaal aantal tuinen: 259
4. groot koolwitje 
5. bruin zandoogje 
6. klein geaderd witje 
7. vijfvlek-sint-jansvlinder 
8. gehakkelde aurelia
9. groot dikkopje
10. dagpauwoog