Van het bestuur

Het is een beetje een vreemde situatie: horen kinderboerderijen nu bij de dierentuinen en pretparken, of ligt de activiteit dichter bij de speeltuinen? En hoe zit het dan met een bezoekerscentrum, waar naast de kinderboerderij ook andere dingen zijn om te bezoeken?

Allemaal vragen waarop een eenduidig antwoord niet mogelijk bleek. Gelukkig voor ons besloot de gemeente Enkhuizen, dat onze kinderboerderij in april de poorten mocht openen.

Vanaf dat moment kwam de stroom bezoekers snel op gang, zeker met het heerlijke lenteweer in april. De opening van de terrassen was daarbij een fraai extraatje. Want wat is het heerlijk genieten op ons terras, als het weer een beetje meewerkt. Hopelijk beslist het kabinet dat ook de binnenruimte volgend weekend open mag; ook daar zit je prima, met een prachtig uitzicht.

Over de artikelen in de krant willen we het hier niet hebben. Ook niet over de discussie tussen de raad en het college.

Wel willen we benadrukken, dat we ons sterk maken voor een structurele oplossing voor de financiële toekomst van het Hertenkamp. Want dat er een paar moeilijke (corona) jaren achter ons liggen, lijkt ons duidelijk. Het is nu een zoektocht naar nieuwe bronnen om ons financieel te ondersteunen.

Juist omdat we het zolang zonder publiek hebben moeten doen, willen we de Enkhuizer bevolking weer meer bij ons bezoekerscentrum betrekken. De entree van het centrum is gratis, en dat willen we graag zo houden. Maar op de een of andere manier zou financiële steun vanuit de bevolking heel welkom zijn.

Er zijn nu al mogelijkheden om ons te steunen via ons dier-adoptie-plan. Of via donaties en sponsoring. Daarover kunt u op onze site en bij de bezoekersbalie informatie vinden. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om ons ook periodiek te laten sponsoren; via een sponsorovereenkomst voor minimaal vijf jaar, waarbij de bijdrage voor 100% van belasting is vrijgesteld.