De dagbesteding is lekker bezig

De dagbesteding Hertenkamp Enkhuizen is alweer in volle gang om alle verkoop artikelen klaar te maken voor de kerst cadeautjes en voor de herfstmarkt op 7 november.

Er gebeurt van alles in de dagbesteding en boven al is de sfeer erg fijn en iedereen doet goed mee! Het zijn harde werkers en trouw deelnemers.   

In augustus hebben we Nico uitgezwaaid. Hij is, zijn reis door Frankrijk aan het maken, op de fiets en is inmiddels op de retourreis via Montpellier richting Bordeaux gegaan bijna ter hoogte van Parijs.   Naar verwachting keert Nico medio november weer terug. We willen hem als een held binnen halen. Hij heeft een hele belevenis achter de rug, waar menig mens alleen maar van kan dromen.

De medewerkers zijn erg betrokken bij de dieren van de kinderboerderij. al het jonge leven in het voorjaar was erg vertederend, maar helaas moesten we ook afscheid nemen van een aantal dieren.  De nieuwe aanwinst, sinds 14 oktober, is er een loop eend die aan de familie is toegevoegd. Haar naam is kneusje. Wilt u daar de reden van weten, kom haar bewonderen en vraag waarom ze kneusje heet.

We leren steeds de dieren beter kennen en intussen begrijpen we elke kleine beweging.

Wanneer je ziet dat Lama’s hun oren in hun nek leggen voelen ze zich bedreigt en moet je afstand houden of je hond niet te dicht bij het hek laten lopen. Wanneer de Lama (een gewoon zeer vreedzaam dier) spuugt, is dat zijn enige verweer wat hij heeft. De Lama is dan bang of geïrriteerd. Dit komt bijvoorbeeld ook doordat mensen ze graag willen voeren aan het hek, maar als de lama’s dan het voer aan willen pakken de mensen het voer weer snel wegtrekken (omdat ze het misschien een beetje spannend vinden) dit is natuurlijk super irritant! Het zijn net mensen!

Gelukkig is het Hertenkamp weer volledig open voor bezoekers. Voor de medewerkers was het eerst een beetje vreemd; zoveel bezoekers en klassen die hier op het plein en in de kinderboerderij bivakkeren. Intussen mogen de medewerkers meerdere dagdelen bezoeken en dat voelt weer heel fijn.